10 TIPP, HOGY EGÉSZSÉGESEK MARADJANAK A FOGAID

Az egészséges fogak eléréséhez oda kell figyelned egész életedben. Még ha mondták is már neked, hogy szépek a fogaid, fontos, hogy mindennap tegyél a problémák elkerüléséért. Ebbe beletartozik a szájhigiéniai termékek megfelelő kiválasztása csakúgy, mint az odafigyelés a napi rutinra.

1. NE MENJ ÁGYBA FOGMOSÁS NÉLKÜL

Bizonyára te is tisztában vagy vele, hogy a napi legalább kétszeri fogmosás az ajánlott. Mégis, sokunk kihagyja az esti fogmosást, pedig fontos lenne, hogy megszabaduljunk a nap során felgyülemlett baktériumoktól és lerakódásoktól.

2. MOSS FOGAT HELYESEN

Ahogyan mosod a fogaidat legalább annyira fontos – tulajdonképpen, hanem jól csinálod, az majdnem olyan, mintha nem is csinálnád egyáltalán. Szánd rá az időt, a fogkefét gyengéd, körbe-körbe mozgatással távolítsd el a lepedéket. Az eltávolítatlan lepedék megkeményedik és fogínygyulladáshoz, illetve fogkő képződéshez vezet.

3. NE HAGYD KI A NYELVEDET SE

A lepedék ott lehet a nyelveden is. Ez nem csak rossz szájszaghoz vezethet, de egyéb betegségek kialakulásához is. Gyengéden súrold a nyelvedet minden alkalommal, amikor fogat mosol.

4. HASZNÁLJ FLUORIDOS FOGKRÉMET

Fogkrém vásárlásnál vannak fontosabb szempontok, mint a fehérítő képesség és az íz. Mindegy melyik fajtát választod, de tartalmazzon fluoridot. Néhányan aggódnak a fluorid használata miatt, de ha a szád egészségéről van szó, akkor hasznodra lesz, ugyanis elpusztítja a baktériumokat!

5. FOGSELYMEZZ

Sokan, akik rendszeresen mosnak fogat, nem használnak fogselymet. A fogselymezés nem csak arra jó, hogy kiszedd a kis darab kínai kaját, vagy a brokkolit, ami bement a fogaid közé. Stimulálja a fogakat, kiszedi a lepedéket és csökkenti a gyulladást. Napi egyszer elegendő.

6. FONTOLD MEG A SZÁJVÍZ HASZNÁLATÁT

A reklámokban azt mutatják, hogy szükséges szájvizet használnod a megfelelő szájhigiéniáért. Három területen tud segíteni: csökkenti a savak mennyiségét a szádban, megtisztítja a nehezen elérhető helyeket és ásványi anyagot juttat a fogakba. Hasznos eszköz lehet, de ha a többi pont be van tartva, nem nélkülözhetetlen. Kérd ki a fogorvosod véleményét, ajánlja-e, és ha igen melyiket.

7. IGYÁL TÖBB VIZET

Még mindig a víz a legjobb ital az egészségedért – beleértve a fogaid egészségét is. Egy kis víz ivása az étkezések után csökkenti az ételek negatív hatásait, azzal hogy egyszerűen lemosod onnan őket. Ami marad, azt megoldja az esti fogmosás.                                                           

8. EGYÉL ROPOGÓS GYÜMÖLCSÖKET ÉS ZÖLDSÉGEKET

Amellett, hogy elég vizet iszol, az ételekre is oda kell figyelni. A készételek kényelmesek, de sem neked, sem a fogaidnak nem tesznek túl jót.. Helyettük próbálj törekedni minél több friss, ropogós gyümölcs és zöldség fogyasztására

 
 

9. CSÖKKENTSD A CUKROS ÉS SAVAS ÉTELEK BEVITELÉT

A cukor savvá bomlik a szádban, ami kikezdheti a fogzománcot és szuvasodást okozhat. A  savas gyümölcsök, tea, kávé is rossz hatással lehet a fogzománcra. De ne aggódj! Nem kell ezeket mind kidobnod, mindössze figyelj oda, hogy ne vidd túlzásba.

10. ÉVENTE KÉTSZER MENJ EL A FOGORVOSODHOZ

Ha az előző tippjeinket betartod, akkor a fogaid egészségesebbek lesznek, mint az emberek 99%-ának. Azonban így is fontos, hogy egy fogorvos megnézze mi a helyzet és esetleg megelőzhessen egy kialakuló bajt. 🙂

biztonságos fizetés

A biztonságos és díjmentes online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Copyright © 2018 allsmiles.hu minden jog fenntartva
villámgyors szállítás

Belföldi rendelésed 1-3 munkanapon belüli szállításáról a GLS és az MPL gondoskodik.       
kapcsolat

Messenger: http://m.me/allsmiles.hu

Telefon: +3670 9411814

Email: info@allsmiles.hu

 

Hova küldhetjük a könyvet?

Nagyszerű döntést hoztál, köszönjük, hamarosan jelentkezünk emailben!