A RENDBEN TARTOTT FOGAK ELSÖPRIK A BETEGSÉGEKET

Előzd meg a cukorbetegséget, a rákot és még sok más betegséget, azzal, hogy karban tartod a fogaidat (a kép csak illusztráció :))

“Ma este inkább nem mosok fogat..” – Remélem neked nem ismerős ez a mondat, de ha mégis, gondold meg kétszer, ugyanis lehet ezzel az életedet mented meg. Ha az ínyed vérzik fogmosáskor, akkor fogínygyulladásod van: ezt egy fogorvos és a napi helyesen végzett fogmosás visszafordíthatja. De ha nem teszel ellene semmit, a fog és a gyökér, ami a helyén tartja a fogadat, is sérül. Ezt fogágysorvadásnak hívják. Ha ez bekövetkezik, akkor sokkal nagyobb veszélyben vagy, mint pár hiányzó fog elviselése. Ez a krónikus gyulladás kihat az egész immunrendszerre. A vérző ínyen keresztül bejutó baktérium pusztítást végez. Hogy hol? Szinte mindenhol. A rossz (vagy semmilyen) fogápolási szokásoknak meglepő hatásuk lehet a szervezetedre.

1. ÉLESEBB ELME

Statisztikák alapján háromszor nagyobb esélye volt, hogy kialakuljon az Alzheimer kór azoknál, akiknek súlyos periodontális (fogágy, illetve fog környéki) betegsége van. Egy másik kutatás szerint a sztrók betegeknél nagyobb mennyiségben voltak jelen bizonyos baktériumok a nyálban, amik arra mutatnak rá, hogy a szájhigiénia hiánya kapcsolatban állhat a magasabb sztrók bekövetkezésének esélyével.

2. TISZTÁBB TÜDŐ

Ha kórházban kötsz ki, vidd magaddal a fogkefédet! Egy nemrég közölt tanulmány szerint azoknak a pácienseknek, akik rendben tartották a fogaikat 39%-al kisebb eséllyel kaptak el tüdőgyulladást.

3. KISEBB ESÉLY A RÁKRA

Azok a változókorban lévő nők, akik periodontális betegséget tapasztalnak, veszélyeztetettebbek a mell-, nyelőcső-, bőr- és tüdőrákkal szemben, egy 2017-es kutatás szerint.

4. EGÉSZSÉGESEBB VESÉK

Már több évtizede ismert, hogy a rossz állapotban lévő fogak és fogíny érszűkületet is okozhat, ez pedig nagyon sok betegség gyökere lehet, amit nem szeretnél, hogy nálad is előforduljon (például vese betegségek).

5. ERŐSEBB SZÍV

Az Endocarditist, azaz a szívbelhártya gyulladást a véráramba kerülő baktériumot okozhatják. Ugyan egy ritka betegségről van szó, azonban halálos lehet. Ahogy már megbeszéltük, a gyenge szájhigiénia, és a rossz állapotban lévő fogakon és ínyen keresztül a baktériumok bejutnak a véráramba.

6. ALACSONYABB VÉRCUKORSZINT

Egyes kutatások szerint, azok akiknek cukorbetegségük és periodontális betegségük van, nehezebben tudják kontrollálni a vércukor szintüket. Ha cukorbeteg vagy, azt mondd el a fogorvosodnak és ha műfogsort viselsz, ügyelj rá, hogy jól illeszkedjen.

7. ÉLETHOSSZIG TARTÓ SZEX

Egy széles körben elvégzett felmérés szerint azok a férfiak, akiknek merevedési problémáik voltak, azok háromszor nagyobb eséllyel szenvedtek periodontális betegségtől is. A krónikus gyulladás kárt okozhat az érfalban, erre vezethető vissza a dolog.

+1. A PÉNZTÁRCÁD IS JOBBAN JÁR

Minden alkalommal, amikor fogat mosol és ügyelsz a fogaid egészségére, pénzt is spórolsz. Olcsóbb megvenni a fogkrémet, mint drága pénzért megcsináltatni a tönkrement fogaidat (és még kellemesebb is), hidd el! 🙂

biztonságos fizetés

A biztonságos és díjmentes online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Copyright © 2018 allsmiles.hu minden jog fenntartva
villámgyors szállítás

Belföldi rendelésed 1-3 munkanapon belüli szállításáról a GLS és az MPL gondoskodik.       
kapcsolat

Messenger: http://m.me/allsmiles.hu

Telefon: +3670 9411814

Email: info@allsmiles.hu